Monday, 13 November 2017

Kerala PSC Degree Level GK Previous Questions - Set 63

621.       2014- Nobel Prize winner in Economics?
(A) Jean Tirole
(B) Eugene F .Fama
(C) Shuji Nakamura
(D) Patrick Modiano
Answer: A
622.       Ringworm is a common infection caused by?
(A) A Worm
(B) Fungus
(C) Bacteria
(D) Virus
Answer: B
623.       The Election Commission of India is set up by which articile of Indian Constitution?
(A) Article 310
(B) Article 316
(C) Article 324
(D) Article 256
Answer: C
624.       Kerala Varma Pazhassi Raja was short to death in:
(A) 1805, June 11
(B) 1805, July 7
(C) 1805, October 30
(D) 1805, November 30
Answer: D
625.       Which of the following is a biography of the lady Mountbatten?
(A) Edwine Mountbatten
(B) Edwine Mountbatten - A life of her own
(C) Edwine Mountbatten - Her relationship with Nehru
(D) Mountbatten
Answer: B
626.       Durant Cup is associated with:
(A) Volley ball
(B) Foot ball
(C) Cricket
(D) Hockey
Answer: B
627.       National Maritime day follows on:
(A) April 5
(B) June 5
(C) October 5
(D) September 5
Answer: A
628.       The temple entry proclamation of Sree Chithira Thirunal was in the year:
(A) 1933
(B) 1934
(C) 1935
(D) 1936
Answer: D
629.       The ozone layer restricts:
(A) Visible light
(B) Infrared radiation
(C) Ultraviolet radiation
(D) X-rays and Gamma rays
Answer: C
630.    Each year World Red Cross and Red Crescent day is:
(A) May 8
(B) May 28
(C) January 10
(D) March 20
Answer: A

0 comments:

Post a Comment