Sunday, 12 November 2017

Kerala PSC Degree Level GK Previous Questions - Set 62

611.       …………. in every eligible household, shall be head of the household for the purpose of issue of ration cards Under the National Food Security Act, 2013.
(A) Eldest Male Member who is above 18 years of age.
(B) Eldest earning member of the household
(C) Eldest woman who is not less than 18 years of age
(D) Eldest male member of any age
Answer: C
612.       Prime Minister Narendra Modi sworn in as the:
(A) 16th Prime Minister
(B) 15th Prime Minister
(C) 14th Prime Minister
(D) 13th Prime Minister
Answer: B
613.       The fourth Chief Minister of Kerala:
(A) EMS
(B) Pattom Thanupillai
(C) R. Sankar
(D) A.K. Antony
Answer: A
614.       Who is known as ‘Indian Bismark’?
(A) Kamaraj
(B) Nehru
(C) Sardar Vallabhai Patel
(D) Rajaji
Answer: C
615.       Who called Ayyan Kali the Pulaya king in 1936?
(A) A K Gopalan
(B) Dr. Palpu
(C) Mahathma Gandhi
(D) V T Bhattathirippadu
Answer: C
616.       The famous Sanskrit work Darsanamala was composed by?
(A) Sree Narayana Guru
(B) Vaikunda Swamikal
(C) Chattampi Swamikal
(D) Sankaracharya
Answer: A
617.       Which amoung the following stories of Vaikom Muhammed Basheer is reflected in the Malayalam movie Bhargavi Nilayam?
(A) Anargha Nimisham
(B) Balyakalasakhi
(C) Janmadinam
(D) Neela Velicham
Answer: D
618.       The Augustan Age of Kerala music is the reign of?
(A) Sri Chitra Tirunal
(B) Utram Tirunal
(C) Swati Tirunal
(D) Visakham Tirunal
Answer: C
619.       Which country suggested the name Hudhud for the severe cyclonic storm -2014
(A) Bahrain
(B) Iran
(C) Saudi Arabia
(D) Oman
Answer: D
620.    The First Radio Station in Kerala?
(A) Cochin
(B) Thiruvananthapuram
(C) Alappuzha
(D) Thrissur
Answer: B

Pages  61   62   63   64   65   66 

0 comments:

Post a Comment