Saturday, 11 November 2017

Kerala PSC Degree Level GK Previous Questions - Set 61

601.       Last formed corporation in Kerala:
(A) Kochi
(B) Trissur
(C) Kannur
(D) Kollam
Answer:?
602.       Which literary work received the Vayalor Award of 2015?
(A) Manushyanu Oru Aamukham
(B) Arachaar
(C) Shyama Madhavam
(D) Anthimahakalam
Answer: A
603.       Who is the Human Resource Development Minister of Union Cabinet?
(A) Smriti Irani
(B) Prakash Javadekar
(C) Kabilsibel
(D) M. Venkaiah Naidu
Answer:?
604.       Which Article of the Constitution was named by Dr. B. R. Ambedkar as the Jewel Part?
(A) Article 32
(B) Article 19
(C) Article 29
(D) Article 31
Answer: A
605.       Who won the 2016 COPA America?
(A) Argenteena
(B) USA
(C) Chili
(D) Columbia
Answer: C
606.       Full form of NSG
(A) Nuclear Suppliers Group
(B) National Security Group
(C) National Savings Group
(D) Nuclear Sanctioned Group
Answer: A
607.       Name of the instrument used in aeroplanes to measure height:
(A) Barometer
(B) Altimeter
(C) Pedometer
(D) Multimeter
Answer: B
608.       National Green Tribunal is established in the year ……..
(A) 2008
(B) 2009
(C) 2010
(D) 2011
Answer: C
609.       Central Information Commission or State Information Commission may impose penalty on a Public Information Officer (PIO) who refused to act as per the requirement of Right to Information Act. What is the maximum penalty that can be imposed on such a PIO?
(A) Rs. 10,000/
(B) Rs. 15,000/-
(C) Rs. 20,000/-
(D) Rs. 25,000/-
Answer: D
610.    Time Limit Prescribed Under Right to Service Act for issuance of Income Certificate from Village Office or Taluk Office is ….......
(A) Three days
(B) Six Days
(C) Seven Days
(D) 15 Days
Answer: B


0 comments:

Post a Comment