Wednesday, 8 November 2017

Kerala PSC Degree Level GK Previous Questions - Set 58

571.       Who is the President of France?
(A) Nicolas Sarkozy
(B) Jacques chirac
(C) Francois Hollande
(D) Jaochim Gauck
Answer:?
572.       The Booker Prize winner of 2012 is …………..
(A) Jeet Thayil
(B) Hilary Mantel
(C) Julian Barnes
(D) Mo Yan
Answer: B
573.       ICC T20 World Cup winner of 2012 is…………..
(A) Sri Lanka
(B) Australia
(C) India
(D) West Indies
Answer: D
574.       Who won the women’s 100 meter Gold in 2012 London Olympics:
(A) Shelly-Ann Fraser-Pryce
(B) Carmelita Jeter
(C) Christine Ohuruogo        
(D) Felix Sanchez
Answer: A
575.       The 59th National Award for Best Director was won by:
(A) Gurvinder Singh
(B) Salim Ahamed
(C) Suveeran
(D) Vetrimaaran
Answer: A
576.       God’s particle is the pseudonym of ……………
(A) Large Hadron Collider
(B) Quarks
(C) Leptons
(D) Higgs Boson
Answer: D
577.       Which of the following determines that the Indian Constitution is federal?
(A) A written and Rigid Constitution
(B) An independent judiciary
(C) Vesting of residuary powers with the centre
(D) Distribution of powers between the Centre and the States
Answer: D
578.       The term 'cabinet' is mentioned in which of the following articles of the Constitution?
(A) Art. 74
(B) Art. 75
(C) Art. 352
(D) Not mentioning in the Constitution
Answer: C
579.       The institution of Lokayukta was created for the first time by the state of
(A) Maharashtra
(B) Bihar
(C) Punjab
(D) Orissa
Answer: A
580.    Which of the following writs is not specifically provided in the Constitution of India?
(A) Prohibition
(B) Injection
(C) Mandamus
(D) Quowarranto
Answer: B


0 comments:

Post a Comment