Tuesday, 7 November 2017

Kerala PSC Degree Level GK Previous Questions - Set 57

561.       The southern most river in Kerala:
(A) Kallada
(B) Karamanayar
(C) Ithikkara
(D) Neyyar
Answer: D
562.       The largest National Park in Kerala:
(A) Eravikulam
(B) Silent Valley
(C) Pambadum chola
(D) Mathikettan chola
Answer: A
563.       The first dam in Kerala:
(A) Malampuzha
(B) Mullapperiyar
(C) Sabarigiri
(D) Peechi
Answer: B
564.       The most populated district in Kerala as per 2001 census:
(A) Thiruvananthapuram
(B) Ernakulam
(C) Malappuram
(D) Thrissur
Answer: C
565.       Chattampi Swamikal was born in the year:
(A) 1851
(B) 1853
(C) 1854
(D) 1856
Answer: B
566.       The ‘Savarna Jatha’, to support the Vaikom Satyagraha was organised by:
(A) Mannath Padmanabhan
(B) T.K. Madhavan
(C) K. Kelappan
(D) Dr. Palpu
Answer: A
567.       Vivekodayam’ magazine was published by:
(A) Ramakrishna Pillai
(B) Pandit Karuppan
(C) V.T. Bhattathirippad
(D) Kumaranasan
Answer: D
568.       Atma  Vidhya Sangham’ was founded by:
(A) Ayyan Kali
(B) Thycaud Ayya
(C) Vagbhatananda
(D) Sahodaran Ayyappan
Answer: C
569.       In Travancore, the Temple Entry Proclamation was made in:
(A) 1931           
(B) 1936
(C) 1938
(D) 1940
Answer: B
570.    The Chief Minister of Uttarakhand is …………
(A) Manohar Parrikar
(B) Vijay Bahuguna
(C) B.C.Khanduri
(D) Arjun Munda
Answer:?


0 comments:

Post a Comment