Saturday, 4 November 2017

Kerala PSC Degree Level GK Previous Questions - Set 54

531.       Which actress of Harry Potter Movie series was appointed as the Good will Ambassador for UN Women?
(A) Juliya Roberts
(B) Emma Watson
(C) Jennifer Lopez
(D) Kait Winslet
Answer: B
532.       Operation Protective Edge is the name of which country's controversial military action launched on its neighborhood?
(A) Israel
(B) Syria
(C) Jordan
(D) Egypt
Answer: A
533.       World population Day was observed on:
(A) June 11
(B) July 11
(C) August 11
(D) March 11
Answer: B
534.       Who received the Golden Ball award for the best player of the FIFA World Cup 2014?
(A) Miroslav Klose
(B) Karim Bensema
(C) Angel D'maria
(D) Lionel Messi
Answer: D
535.       Who scored the first Double century in one day International Cricket?
(A) verendar Sehway
(B) Sachin Tendulkar
(C) Virat Kohli
(D) Shahid Afridi
Answer: B
536.       Which movie won the best picture award for the 2016 Oscar?
(A) The Revenant
(B) Bridge of Species
(C) Spot Light
(D) Brooklyn
Answer: C
537.       Which Iranian film maker who won the "Palme d′ or’ passed away recently?
(A) Majid Majidi
(B) Abbas Kiarostami
(C) Mohsen Makhmalbaf
(D) Jafar Panali
Answer: B
538.       Which country is the last member State of UNO?
(A) Bahamas
(B) Azerbaijan
(C) South Sudan
(D) Zimbabwe
Answer: C
539.       Whose work is "Keralam Malayalikalude Mathrubhumi"?
(A) George Varghese
(B) B. Rajeevan
(C) Dr. D. Babu Paul
(D) E.M.S.
Answer: D
540.    70% of the Rainfall in Kerala is from 'Kalavarsham'. It is
(A) North East Monsoon
(B) East Asian Monsoon
(C) South East Monsoon
(D) South West Monsoon
Answer: D


0 comments:

Post a Comment