Thursday, 2 November 2017

Kerala PSC Degree Level GK Previous Questions - Set 52

511.       Which city in India is called as 'Zero mile centre of India'?
(A) Chennai
(B) Kulu
(C) Shimla
(D) Nagpur
Answer: D
512.       'Boko Haram' is a terrorist organization in ………….
(A) Nigeria
(B) Tunishia
(C) Iraq
(D) Egypth
Answer: A
513.       Who is known as 'Kalidasa of Kerala'?
(A) Kerala Varma Valiya Koil Thampuran
(B) Kumaranasan
(C) Azuthachan
(D) Ulloor S. Parameswaran Ayyar
Answer: A
514.       Who acted the role of Shree Narayana Guru in the film "Yugapurusham"?
(A) Mammooty
(B) Thalaivasal Vijay
(C) R. Sukumaran
(D) Mohanlal
Answer: B
515.       Which among the following 8th Schedule languages of the Constitution are spoken by minority polulation?
(A) Konkani
(B) Dogri
(C) Sanskrit
(D) Manipuri
Answer: C
516.       The birth place of Chattampi Swamikal
(A) Kannammoola
(B) Venganoor
(C) Sasthamkovil
(D) Chempazani
Answer: A
517.       How many numbers of days lasted the Vaikom Satyagraha?
(A) 603 days
(B) 618 days
(C) 630 days
(D) 512 days
Answer: A
518.       Which social reformer is known as the "Lincoln of Kerala"?
(A) Chattampi Swamikal
(B) Pandit Karuppan
(C) K. Ayyappan
(D) Shree Narayana Guru
Answer: B
519.       The Jnanapit Award recipient of 2015 Raghuveer Chaudhari is famous for his writings in .................. language.
(A) Bengali
(B) Kannada
(C) Hindi
(D) Gujarati
Answer: D
520.    The 2017 FIFA Cofederation Cup Football will be held in …………..
(A) Qatar
(B) Newzeland
(C) Russia
(D) China
Answer: C


0 comments:

Post a Comment