Saturday, 28 October 2017

Kerala PSC Degree Level GK Previous Questions - Set 48

471.       Which is the highest mountain peak in Western Ghats?
(A) Mahendragiri
(B) Agastyakutam
(C) Anamudi
(D) Puralimala
Answer: C
472.       The Konkan railway does not pass through
(A) Goa
(B) Kerala
(C) Karnataka
(D) Maharastra
Answer: B
473.       Who made the statement "The Preamble of the Constitution is the horoscope of Indian Republic?
(A) Jawahar Lal Nehru
(B) K.M. Munshi
(C) Mahathma Gandhi
(D) Dr. Rajendra Prasad
Answer: B
474.       Who is the author of the novel 'Arachar'
(A) K R Meera
(B) P Valsala
(C) Subhash Chandran
(D) M Mukundan
Answer: A
475.       Who won 2014 Nobel Prize in Literature?
(A) Mo Yan
(B) Alice Munro
(C) Patrick Modiano
(D) Thomas Transtromer
Answer: C
476.       Who was selected as the good will ambassador of 35th National Games, Kerala?
(A) Sania Mirza
(B) Sachin Tendulkar
(C) P T Usha
(D) Mohan Lal
Answer: B
477.       Who was the director of the film 'Perariyathavar'?
(A) Renjith
(B) Lal Jose
(C) Amal Neerad
(D) Dr Biju
Answer: D
478.       Name of the agency that won the Gandhi Peace Award for the year 2014:
(A) ISRO
(B) RED CROSS
(C) ASIA WATCH
(D) NATIONAL SERVICE SCHEME
Answer: A
479.       Where is Lothal?
(A) Gujarat
(B) Punjab
(C) Rajasthan
(D) Madhya Pradesh
Answer: A
480.    A special phenomenon seen only in the Arabian Sea:
(A) Loo
(B) Coral Reefs
(C) Tides
(D) Chakara
Answer: B


0 comments:

Post a Comment