Friday, 27 October 2017

Kerala PSC Degree Level GK Previous Questions - Set 47

461.       Which is the second most populous country in the world?
(A) China
(B) USA
(C) Russia
(D) India
Answer: D
462.       Which state is the largest producer of Thermal Electricity?
(A) Maharastra
(B) Paschim Bengal
(C) Karnataka
(D) Gujarath
Answer: A
463.       Which is the longest National Highway in India?
(A) NH 6
(B) NH 1
(C) NH 7
(D) NH 17
Answer: C
464.       Tirunavai, is situated on the banks of
(A) Chaliyar
(B) Periyar
(C) Pamba
(D) Bharatapuzha
Answer: D
465.       Who led the Champaran Satyagraha
(A) Nehru
(B) Gandhiji
(C) Vallabhai Patel
(D) Subhash Chandra Bose
Answer: B

466.       The second session of the Round Table Conference was held in the year
(A) 1930
(B) 1933
(C) 1932
(D) 1931
Answer: D
467.       Whose autobiography is known as ‘Ente Jeevitha Smaranakal’?
(A) E.M.S. Namboodiripad
(B) Vaikom Muhammad Basheer
(C) K. Kelappan
(D) Mannathu Padmanabhan
Answer: D
468.       Which river forms the boundary between North India and South India?
(A) Mahanadi
(B) Narmada
(C) Godavari
(D) Kaveri
Answer: B
469.       Which of the following is known as the lungs of Nature?
(A) Fresh water lakes
(B) Mountains
(C) Rain forest
(D) Wet lands
Answer: C
470.    Which of the following nation has the longest boundary with India
(A) Bangladesh
(B) Pakistan
(C) Nepal
(D) Myanmar
Answer: A


0 comments:

Post a Comment