Thursday, 26 October 2017

Kerala PSC Degree Level GK Previous Questions - Set 46

451.       Article 21-A was introduced into The Constitution of India through …………..
(A) The Constitution (eighty-fifth Amendment) Act 2001
(B) The Constitution (eighty-sixth Amendment) Act 2002
(C) The Constitution (eighty-seventh Amendment) Act 2003
(D) The Constitution (eighty-eighth Amendment) Act 2003
Answer: B
452.       In which year the Government of Kerala launched Kudumbasree?
(A) 1998
(B) 1996
(C) 1999
(D) 2000
Answer: A
453.       'Atma Vidhya Sangham' was founded by
(A) Sree Narayana Guru
(B) Ayya Vaikundar
(C) Ayyankali
(D) Vagbhadananda
Answer: D
454.       How many people signed the Ezhava Memorial?
(A) 13216
(B) 13238
(C) 13176
(D) 13111
Answer: C
455.       Jathikummi was written by
(A) Pandit Karuppan
(B) Chattampi Swamikal
(C) Kumaranasan
(D) Mannathu Padmanabhan
Answer: A

456.       Against which team, Sachin Tendulkkar played his last test match?
(A) Newzeland
(B) Australia
(C) West Indies
(D) Pakistan
Answer: C
457.       Who was called 'Simhala Simham'?
(A) Velukutty Arayan
(B) C. Kesavan
(C) K.P. Vellon
(D) K. Kelappan
Answer: B
458.       P.T. Sivakumar Sharma is associated with
(A) Santoor
(B) Sarod
(C) Sitar
(D) Shehanayi
Answer: A
459.       Who raised the slogan "If we work, We should be got paid"?
(A) T.K. Madhavan
(B) Vaikunda Swamikal
(C) Dr. Ayyathan Gopalan
(D) Dr. Palpu
Answer: B
460.    Gandhiji visited Sree Narayana Guru in the year?
(A) 1928
(B) 1927
(C) 1925
(D) 1929
Answer: C


0 comments:

Post a Comment