Wednesday, 25 October 2017

Kerala PSC Degree Level GK Previous Questions - Set 45

441.       Under Section 12(1)(b) of The Sexual Harassment of Women at workplace (Prevention, Prohibition and Redressal) Act 2013, during the pendency of an enquiry, the committee on written request of the aggrieved woman, may recommend to the employer to grant her leave up to a period of ……………..
(A) three months
(B) six months
(C) one year
(D) two years
Answer: A
442.       As per Section 4(1)(b) of The National Green Tribunal Act 2010, The Tribunal shall consist of a maximum of ………….. full time Judicial members.
(A) five
(B) ten
(C) fifteen
(D) twenty
Answer: D
443.       As per Section 58, offences under The Biological Diversity Act 2002 shall be ……………
(A) Bailable
(B) Non-cognizable
(C) Cognizable and non-bailable
(D) Compoundable
Answer: C
444.       Under Section 7(1) of The Mahatma Gandhi NREG Act 2005, if an applicant for employment under the scheme is not provided such employment within …………… of receipt of his application seeking employment, he shall be entitled to a daily unemployment allowance.
(A) ten days
(B) fifteen days
(C) thirty days
(D) sixty days
Answer: B
445.       Which among the following is the publication of Kerala Grandhasala Sangam
(A) Keli
(B) Thaliru
(C) Grandhalokam
(D) Malayalee
Answer: C
446.       Jeevitha Samaram is the autobiography of ..................
(A) Cherukadu
(B) C.Kesavan
(C) T.K.Madhavan
(D) Vagbhatananda
Answer: B
447.       ………........ is the free medical treatment scheme of Kerala government to children below 18 years suffering severe diseases
(A) Snehitha
(B) Thalolam
(C) Kaithangu
(D) Kiranam
Answer: B
448.       Which among the following was a Bhuddhist centre of ancient Kerala
(A) Vizhinjam
(B) Sreemoolavasam
(C) Kanthalur
(D) Ezhimalai
Answer: B
449.       Ballot is powerful than bullet” who said so?
(A) Jawaharlal Nehru
(B) George Washington
(C) Abraham Lincoln
(D) Mahatma Gandhi
Answer: C
450.    The minimum number of members prescribed for a Legislative Assembly under Article 170(1) of the Constitution of India is …………..
(A) forty 
(B) fifty
(C) sixty
(D) seventy five
Answer: C


0 comments:

Post a Comment