Sunday, 22 October 2017

Kerala PSC Degree Level GK Previous Questions - Set 42

411.       The Paliam Satyagraham was inaugurated by
(A) K. Kelappan
(B) T.K. Madhavan
(C) C. Kesavan
(D) Mannathu Padmanabhan
Answer: C
412.       National Employment Guarantee Scheme inaugurated at
(A) Bundlapalli
(B) Ramachandrapuram
(C) Pune
(D) Rangpur
Answer: A
413.       Who is regarded as John of Arch of Kerala?
(A) A.V. Kuttimalu Amma
(B) Annachandi
(C) Akkamma Cheriyan
(D) Parvathi Nenmenimangalam
Answer: C
414.       The Indian flag accepted by Indian Constitutional Assembly on
(A) 1950 January 26
(B) 1950 January 24
(C) 1950 January 25
(D) 1947 July 22
Answer: D
415.       The Christian missionaries works in Malabar area
(A) LMS
(B) BEM
(C) TMS
(D) CMS
Answer: B

416.       The headquarter of Kerala Sahitya Accadami transferred from Thiruvananthapuram to Thrissur in
(A) 1956
(B) 1957
(C) 1958
(D) 1961
Answer: B
417.       Which amendment of Indian Constitution gave Delhi the title 'National Capital Territory'
(A) 67
(B) 69
(C) 68
(D) 86
Answer: B
418.       What was the slogan for Asian games held at Incheon 2014
(A) Green, Clean and Friendship
(B) We cheer, We share, We win
(C) The Games of your life
(D) Diversity shines Here
Answer: D
419.       ……........... is the centre of Mukuthisamaram held in Kerala
(A) Arattupuzha
(B) Chengara
(C) Panthalam
(D) Chempazhanthi
Answer: C
420.    'Naothanathinte Surya Thejas' is the biography of
(A) Pambadi John Joseph
(B) Mannathu Padmanabhan
(C) K.P. Karuppan
(D) None of these
Answer: C


0 comments:

Post a Comment