Saturday, 21 October 2017

Kerala PSC Degree Level GK Previous Questions - Set 41

401.       The person who won 'Dadasaheb Phalke' award of 2014 :
(A) Adoor Gopalakrishnan
(B) Shashi Kapoor
(C) Sayyid Misra
(D) Gireesh Karnad
Answer: B
402.       Telangana State is came into being existed on :
(A) January 2014
(B) May 2014
(C) March 2014
(D) June 2014
Answer: D
403.       The Nair Service Society was founded in the year :
(A) 1903
(B) 1911
(C) 1914
(D) 1918
Answer: C
404.       Which Article of Indian Constitution related to the joint sitting of both houses of Parliament?
(A) Article 106
(B) Article 108
(C) Article 115
(D) Article 98
Answer: B
405.       The 100th  - constitutional amendment of Indian constitution deals about
(A) India Bangladesh land boundary agreement
(B) Formation of national judicial appointment commission
(C) Give reservation to SC, ST in unaided educational institutions
(D) None of these
Answer: A

406.       Which Article of Indian Constitution deals about right to information is a fundamental rights of Indian citizen?
(A) Article 17
(B) Article 14
(C) Article 19 (1) A
(D) Article 19 (2)
Answer: C
407.       'Advaitha Chintha Padhadhi' is the literary work of
(A) Sree Narayanaguru
(B) Chattambi Swamikal
(C) Brahmananda Sivayogi
(D) Pandit K.P. Karuppan
Answer: B
408.       What is the maximum age fixed by the food Security Act for providing nutritional entitlements to children of school going age?
(A) 14
(B) 15
(C) 13
(D) 16
Answer: A
409.       'Ente Jeevitha Samarangal' is the auto biography of
(A) C. Kesavan
(B) P.K. Chathanmaster
(C) Mannathu Padmanabhan
(D) T.K. Madhavan
Answer: C
410.    Irachikandam moideen is an important character in the novel
(A) Oru Theruvinte Kadha
(B) Oru Desathinte Kadha
(C) Khasakinte Itihasam
(D) Daivathinte Vikrithikal
Answer: A


0 comments:

Post a Comment