Monday, 16 October 2017

Kerala PSC Degree Level GK Previous Questions - Set 36

351.       Founder of Aryasanujan in Kerala
(A) Kumara Gurudevan
(B) Vagbhatananda
(C) Vakkam Abdulkhadar Maulavi
(D) Pandit K.P. Karuppan
Answer: D
352.       R.B.I. Governor of India
(A) Raguram Rajan
(B) Pranav Mukherji
(C) Venkita Ramanan
(D) Urjit Patel
Answer:?
353.       The Jnanpith Award of 2016
(A) Shankha ghosh
(B) Reghuver Chaudhari
(C) Balachandra Nemade
(D) Namwarsingh
Answer: A
354.       First women leader of S.B.I
(A) Arunima Singha
(B) Arundhadhi Bhattachariya
(C) Aruna Bhahuguna
(D) Usha Anantha Subramaniyam
Answer: B
355.       The Chief Minister of Andrapradesh
(A) Chandra Sekhar Reddy
(B) Sidha Ramayya
(C) Aravid Kejariwal
(D) Chandra Babu Naidu
Answer:?

356.       The function of National Judicial Appointment Commission is not to
(A) To recommend persons for appointment of Chief Justice and other judges of
Supreme Court and High Courts
(B) To recommend transfer of Chief Justice and other judges of Supreme Court and
High Courts
(C) To ensure that person recommended is a ability and integrity
(D) To remove the Chief Justice and other judges of Supreme Court and High Courts
Answer: D
357.       The term "Secular" was inserted in the preamble of our Constitution by
(A) 42nd Amendment to the Constitution
(B) 44th Amendment to the Constitution
(C) 43rd Amendment to the Constitution
(D) 25th Amendment to the Constitution
Answer: A
358.       An Amendment to Article 368 of Indian Constitution requires
(A) Simple majority
(B) Special majority
(C) Special majority and ratification of the states
(D) None of these
Answer: C
359.       Indian Constitution is composed of following parts and schedules
(A) 20 parts and 9 schedules
(B) 19 parts and 8 schedules
(C) 25 parts and 10 schedules
(D) 25 parts and 12 schedules
Answer: D
360.    Name the employment scheme of Government of India that guarantee 100 days of wage employment in a financial year to every household whose adult members volunteer to do unskilled work.
(A) Janani Suraksha Yojana
(B) National Rural Employment Guarantee Scheme
(C) Rajiv Avaz Yojana
(D) Admi Bima Yojana
Answer: B


0 comments:

Post a Comment