Sunday, 15 October 2017

Kerala PSC Degree Level GK Previous Questions - Set 35

341.       Who was the recipient of 'Vyasa Samman' of 2013?
(A) Amar Kanth
(B) Viswanath Tripathi
(C) Narendra Kohli
(D) Ramdarash Misra
Answer: B
342.       Which team was the first champion of the 'Hero Indian Super League'?
(A) F C Goa
(B) F C Pune City
(C) Kerala Blasters
(D) Atletico De Kolkata
Answer: D
343.       The Yarlung Zangbo river, in India, is known as?
(A) Ganga
(B) Sindhu
(C) Brahmaputra
(D) Mahanadi
Answer: C
344.       The minimum age to qualify for election to the Loksabha is
(A) 25 years
(B) 21 years
(C) 18 years
(D) 35 years
Answer: A
345.       The most important tax imposed by the central government
(A) Land tax
(B) Personal Income tax
(C) Professional tax
(D) Value Added tax
Answer: B

346.       The proclamation of Free Primary Education in 1817 issued
(A) Rani Lakshmi Bhai
(B) Rani Sethu Bhai
(C) Rani Gowri Parvathy Bhai
(D) Rani Gowri Lakshmi Bhai
Answer: C
347.       The father of Kerala Renaissance
(A) Mannathu Padmanabhan
(B) Ayyankali
(C) Sri Narayana Guru
(D) Chattambi Swamikal
Answer: C
348.       Samathwasamajam was started by
(A) Sahodharan Ayyappan
(B) Kumara Gurudevan
(C) Vaikunda Swamikal
(D) V.T. Bhattathiripad
Answer: C
349.       The Temple Entry Proclamation was announced on
(A) 12 November 1936
(B) 1 November 1936
(C) 12 January 1936
(D) 1 January 1936
Answer: A
350.    Ayyankali was called Pulaya Raja by
(A) B.R. Ambedkar
(B) Gandhiji
(C) K. Kelappan
(D) Pandit K.P. Karuppan
Answer: B


0 comments:

Post a Comment