Saturday, 14 October 2017

Kerala PSC Degree Level GK Previous Questions - Set 34

331.       The Novel 'Narmani Putava' written by
(A) P.Valsala
(B) Sara Thomas
(C) Madhavikutty
(D) Arya Pallam
Answer: B
332.       'I Too Had A Dream' is an autobiography of
(A) Dr.Varghese kurien
(B) Pandit Ravisankar
(C) P.Govinda Pillai
(D) Dr.Lekshmi Segal
Answer: A
333.       Original name of famous personality 'Vagbhadanandan'
(A) Ananda shenoy
(B) K.P. Karuppan
(C) Kumara Guru
(D) Kunjikannan
Answer: D
334.       "It is better to light a candle than to curse the darkness" is the motto of
(A) Bharat Scout and Guides
(B) Red Cross
(C) Amnesty International
(D) Greenpeace
Answer: C
335.       The first malayalee recipient of the Saraswathi Samman
(A) Thakazhi Sivasankara Pillai
(B) Lalithambika Antharjanam
(C) G. SankaraKurup
(D) Balamani Amma
Answer: D

336.       The right of Children to have free and compulsory education up to the age of 14 was made a fundamental right under Article 21A of Indian Constitution in
(A) 2001
(B) 2002
(C) 2003
(D) 2004
Answer: B
337.       The first mass movement started by Gandhiji in India
(A) Quit India
(B) Non-co-operation
(C) Satyagraha
(D) Civil Disobedience
Answer: B
338.       'Empowering the poor' is the motto of :
(A) NRDP
(B) AAY
(C) IRDP
(D) NREGP
Answer: A
339.       Who organised an All Religions Conference in Alwaye Advaita Ashram
(A) Sree Narayana Guru
(B) Chattampi Swamikal
(C) Vagbhadananda
(D) Brahmananda Sivayogi
Answer: A
340.    Who was the director of the film 'Perariyathavar'
(A) Renjith
(B) Lal Jose
(C) Dr Biju
(D) Amal Neerad
Answer: C


0 comments:

Post a Comment