Thursday, 12 October 2017

Kerala PSC Degree Level GK Previous Questions - Set 32

311.       Western Coastal Plain of India is an example of:
(A) Emerged Coast
(B) Submerged Coast
(C) Ria Coast
(D) Firod Coast
Answer: B
312.       Which one of the National Water ways is in Kerala?
(A) NW-1
(B) NW-2
(C) NW-3
(D) NW-4
Answer: C
313.       World’s richest monosite deposits occur in the district of:
(A) Palakkadu
(B) Malappuram
(C) Alappuzha
(D) Thiuvananthapuram
Answer: A
314.       The founder of Samatva Samajam:
(A) Kumaraguru
(B) Ayyankali
(C) Vaghbhadanandan
(D) Vaikunda Swamikal
Answer: D
315.       Which among the following book was written by Chattambi Swamikal?
(A) Atmopadesa Satakam
(B) Darsanamala
(C) Vedadhikara Nirupanam
(D) Atmanutapam
Answer: C

316.       Who started Swadeshabhimani Newspaper?
(A) Vakkam Abdul Khadhar Maulavi
(B) Kesari Ramakrishna Pillai
(C) C.Kesavan
(D) T.K Madhavan Nair
Answer: A
317.       What was the name of the Madras Governor, who ordered the Travancore govt. to issue orders for permitting the Channar women to wear jacket and pinafore?
(A) Lord Huntington
(B) Colonel Hitchcock
(C) Lord Baily
(D) Lord Haris
Answer: D
318.       Who was the founder of Sree Ramadasa Asramam?
(A) Sree Neelakanda Gurupadar
(B) Swami Vivekananda
(C) Sree Narayana Guru
(D) Pazhoor Raman Chennan
Answer: A
319.       The founder of Sabari Asram in Palakkad?
(A) Kumaran Asan
(B) Ananda Shenoy
(C) T. R. Krishnaswamy
(D) Pandit Karuppan
Answer: C
320.    The first female Prime Minister Greece?
(A) Alexis Tsipras
(B) Vassiliki Thanou
(C) Neela Vaswani
(D) Svetlana Alexievich
Answer: B


0 comments:

Post a Comment