Monday, 25 September 2017

PSC Degree Level GK Previous Questions - Set 26

251.       Sandishtavati was published in ...............
(A) 1864
(B) 1860
(C) 1867
(D) 1848
Answer: C
252.       Kalyanadayini Sabha related to:
(A) Sahodaran Ayyappan
(B) Pandit Karuppan
(C) K.P. Vallon
(D) Kumara Guru Devan
Answer: B
253.       In which year Lokamanyan was published?
(A) 1920
(B) 1921
(C) 1915
(D) 1928
Answer: A
254.       Which district of Kerala started the Mobile Court?
(A) Calicut
(B) Thiruvananthapuram
(C) Ernakulam
(D) Kannur
Answer: B
255.       Temple Entry proclamation of Sri Chithirathirunal Balaramavarma declared on :
(A) November 1, 1936
(B) October 1, 1936
(C) November 1, 1932
(D) January 1, 1936
Answer: A
256.       Brahmananda Swami Sivayogi's Sidhashram is situated at :
(A) Aluva
(B) Kalady
(C) Sivagiri
(D) Alathur
Answer: D
257.       Who founded Sadhujana Paripalana Sangham?
(A) Ayyan Kali
(B) K. P. Karuppan
(C) Sahodaran Ayyappan
(D) C. Krishnan
Answer: A
258.       Black cotton soil is known as :
(A) Bhangar
(B) Khadar
(C) Regar
(D) Laterite
Answer: C
259.       The outermost range of the Himalaya is known as :
(A) Aravalli Range
(B) Satpura Range
(C) Shiwalik Range
(D) None of these
Answer: C
260.    The lower layer of the atmosphere is known as :
(A) Ionosphere
(B) Troposphere
(C) Mesosphere
(D) Stratosphere
Answer: B


0 comments:

Post a Comment