Thursday, 21 September 2017

PSC Degree Level GK Previous Questions - Set 22

211.       “Dreaming Big : My Journey to Connect India” is the autobiography of ...............
(A) Sam Pitroda
(B) Chandra Sekhar
(C) M. S. Aluvalia
(D) Aravind Panagaria
Answer: A
212.       Editor of Daily ‘Madras standard’?
(A) G.P. Pillai
(B) Annie Besant
(C) B.P. Wadia
(D) G. Subrahmania Ayyer
Answer: A
213.       Keralopakari was published in :
(A) 1874
(B) 1910
(C) 1847
(D) 1879
Answer: C
214.       The article Smaranamadhuri was written by:
(A) P. Kunhiraman Nayar
(B) Kumaransan
(C) Ulloor
(D) O. Chandu Menon
Answer: C
215.       The Problem of the Rupee : Origin and Solution is a work of
(A) Bimal Jalan
(B) Raghuram G. Rajan
(C) Dada Bhai Naoroji
(D) B.R. Ambedkar
Answer: D
216.       The Objective Resolution was moved by Nehru on:
(A) 9th December 1946
(B) 13th December 1946
(C) 29th December 1947
(D) 22nd July 1947
Answer: B
217.       Who wrote the poem Keralam?
(A) Swami Ananda Theertham
(B) Kodungallur Kunjukkuttan Thampuran
(C) K. Kelappan
(D) A.K. Gopalan
Answer: B
218.       Mariyamma Nadakam written by:
(A) S.K. Pottakkad
(B) M.C. Joseph
(C) Kandathil Varghese Mappila
(D) Kocheeppan Tharakan
Answer: D
219.       Name the leader of Samyuktha Rashtreeya Sabha Agitation?
(A) K. Kelappan
(B) N.V. Joseph
(C) Vakkam Abdul Khadar Moulavi
(D) T.K. Madhavan
Answer: B
220.    The first women member in the Cochin Legislative assembly?
(A) Thotaykat Madhavi Amma
(B) Akkamma Cheriyan
(C) Mary Punnan Loukose
(D) Ammu Swaminath
Answer: A


0 comments:

Post a Comment