Wednesday, 20 September 2017

PSC Degree Level GK Previous Questions - Set 21

201.       Which Indian legendary actor's ancestral home in Peshawar (Pakistan) has recently been declared as a national heritage?
(A) Raj Kapur
(B) Dileep Kumar
(C) Dev Anand
(D) Rajesh Khanna
Answer: B
202.       Who is the present United Nations Deputy Secretary General?
(A) Ban Ki Moon
(B) Jose Graziano
(C) Joan Closi Mathew
(D) Jan Eliassan
Answer:?
203.       With which game is Thomas Cup associated?
(A) Hockey
(B) Badminton
(C) Lawn Tennis
(D) Footbal
Answer: B
204.       'Priyamanasam' won the national award for the best Sanskrit film, directed by :
(A) Salim Ahamad
(B) Suresh Eriyat
(C) Vinod Mankara
(D) V. K. Prakash
Answer: C
205.       IRNSS-1 G Regional Navigation Satellite System successfully launched from Satish Dhawan Space Centre with the help of :
(A) PSLV-C 33
(B) PSLV-C 31
(C) PSLV-C 32
(D) PSLV-C 34
Answer: A
206.       Deepa Karmakar qualified for Rio de janeiro Olympic Games 2016 after defeating :
(A) Yelena Produnova
(B) Oksana Chusovitina
(C) Yamilet Pena
(D) None of the above
Answer: B
207.       The first Jail Museum of Kerala State is going to establish with the central prison of :
(A) Poojappura Central Jail
(B) Viyyur Central Jail
(C) Cellular Jail, Andaman Nicobar Island
(D) Kannur Central Jail
Answer: D
208.       Who is the present Governor of Uttarakhand State?
(A) Govind Singh Kunjuwall
(B) Harish Rawat
(C) K. K. Paul
(D) J. P. Raj Khowa
Answer:?
209.       Which among the following is the India's fastest train?
(A) Satapti Express
(B) Himasagar Express
(C) Gatiman Express
(D) Mangala Express
Answer: C
210.    Which Tennis star will carry the Spanish flag at the opening ceremony of the Rio Olympic Games, 2016?
(A) Rafael Nadal
(B) Djokovic
(C) Serena Williams
(D) Wawarinka
Answer: A


0 comments:

Post a Comment