Sunday, 6 August 2017

PSC Degree Level GK Previous Questions - Set 4

31.       In which coast of Kerala Maraman convention is held?
(A) Periyar
(B) Pampa Nadi
(C) Kabani
(D) Bharatapuzha
Answer: B
32.       Main soil found in Kerala
(A) Brick soil
(B) Forest soil
(C) Silt
(D) Red soil
Answer: A
33.       Which country released Sri Narayana Guru Stamp apart from India?
(A) Myanmar
(B) Nepal
(C) Pakisthan
(D) Sri Lanka
Answer: D
34.       By whose effort Setu Lakshmi Bai declaration banning Animal Sacrifice in temples under Thiruvitancore religious endowment was announced?
(A) Iyankali
(B) Brahmananda Siva Yogi
(C) Chattambi Swamigal
(D) Thaikad Ayya
Answer: C
35.       Who wrote Viveka Choddamani?
(A) Chattambi Swamigal
(B) Sankaracharya
(C) Sri Narayana Guru
(D) Pandit Karuppan
Answer: B
36.       Blessed Kuriakose Elias Chavara was born in which district?
(A) Alappuzha
(B) Kollam
(C) Ernakulam
(D) Kottayam
Answer: A
37.       Which of the following is not associated with Vakkom Abdul Khadar Moulavi?
(A) Al-Islam                              
(B) Swadeshbhimani
(C) Chirayankizh Muslim Samaj
(D) Loyal Muhammadans of India
Answer: D
38.       Who started the Dalit Liberation Movement Prathyaksha Raksha Daiva Sabha [PRDS]?
(A) Ayya Vaikunda
(B) K. Kelappan
(C) Kumara Gurudevan
(D) Ayyankali
Answer: C
39.       Which of the following is not related to K.P. Karuppan?
(A) Kalyanadayini Sahha
(B) Ananda Maha Sabha
(C) Jnanodayam Sabba
(D) Sanmarga Pradeepa Sabha
Answer: B
40.    Malayalam newspaper ‘Paschimodayam’ published in 1847 by
(A) Maman Mapilla
(B) Ramakrishna Pilla
(C) Benjamin Bailey
(D) Herman Gundert
Answer: D


0 comments:

Post a Comment