Saturday, 5 August 2017

PSC Degree Level GK Previous Questions - Set 3

21.       Which of the following was not the centre of the Revolt of 1857?
(A) Delhi
(B) Kanpur
(C) Lucknow
(D) Madras
Answer: D
22.       The State in India where active diamond mining done:
(A) Madhya Pradesh
(B) Maharashtra
(C) Uttar Pradesh
(D) Gujarat
Answer: A
23.       The Indian State through which Utharayana line does not pass
(A) Gujarath
(B) Madhya Pradesh
(C) West Bengal
(D) Orissa
Answer: D
24.       Where do you find Khasi, Garo, Jayanthi Hills?
(A) Purvachal
(B) Himalayan range
(C) Trans Himalayan range
(D) Northern plains
Answer: A
25.       Which type of soil is suitable for cotton cultivation?
(A) Laterite (Mountain) soil
(B) Silt
(C) Riger
(D) Desert soil
Answer: C
26.       Name the state where people below poverty line reside maximum
(A) Kerala
(B) Uttar Pradesh
(C) Bihar
(D) Goa
Answer: B
27.       Number of people living in one square k.m. area is called
(A) Optimum population
(B) Population growth
(C) Density of population
(D) Population phenomena
Answer: C
28.       Name of the commission formed to enquire Jaliyan Wala Bagh Massacre
(A) Hunter Commission
(B) Simon Commission
(C) Kothari Commission
(D) Mudaliar Commission
Answer: A
29.       Name of the Brave patriot who wrote under the pen name of "Hazrad"
(A) Khan Abdul Gaffar Khan
(B) Riazuthullah Khan
(C) Asfaqullah Khan
(D) Vakkam Abdul Khadar Moulavi
Answer: C
30.    In which District of Kerala Paital Mountain is situated?
(A) Thiruvanandapuram
(B) Kozhikodu
(C) Vayanadu
(D) Kannur
Answer: D


0 comments:

Post a Comment