Monday, 21 August 2017

PSC Degree Level GK Previous Questions - Set 19

181.       The Central Government has been created the National Green Tribunal on:
(A) 29th November 2010
(B) 24th October 2009
(C) 12th November 2011
(D) 18th October 2010
Answer: D
182.       In which year Samkshepa Vedartham, the first book in Malayalam was published?
(A) 1872
(B) 1847
(C) 1772
(D) 1782
Answer: C
183.       Ayyankali organized the first planned peasant strike in Kerala at Venganoor in:
(A) 1900
(B) 1909
(C) 1910
(D) 1904
Answer: B
184.       List out the odd one from the following options:
(A) Sree Narayana Guru
(B) Madan Asan
(C) Raman Pillai
(D) Vaikunda Swamigal
Answer: D
185.       Who authored the work Ananda Sutra?
(A) Brahmananda Sivayogi
(B) Sree Narayana Guru
(C) Vaikunda Swamigal
(D) Ayyankali
Answer: A
186.       Who was the martyr of Paliyam Satyagraha?
(A) K. G. Velayudhan
(B) A. G. Velayudhan
(C) I. C. Chacko
(D) Prakash
Answer: B
187.       The word 'Secularism' is added to the preamble of the constitution by the ............... amendment.
(A) 42nd
(B) 24th
(C) 44th
(D) 46th
Answer: A
188.       In which years Kumara Guru was nominated to the Sri Mulam popular Assembly?
(A) 1920 and 1921
(B) 1922 and 1923
(C) 1921 and 1930
(D) 1921 and 1931
Answer: D
189.       The world’s first salt-tolerante Plant Garden is located at:
(A) Kerala
(B) Tamil Nadu
(C) Maharashtra
(D) Rajasthan
Answer: B
190.    Which among the following countries launched World’s longest Super-Secure Quantum Communication Line?
(A) America
(B) Germany
(C) Japan
(D) China
Answer: D


0 comments:

Post a Comment