Saturday, 19 August 2017

PSC Degree Level GK Previous Questions - Set 17

161.       67th can Golden plan for best film given for:
(A) Goodbye to language
(B) The Wonders
(C) Mister Turn
(D) Winter Sleep
Answer: D
162.       The ‘Ring Spot Virus’ is the most destructive disease of:
(A) Papaya
(B) Banana
(C) Mango
(D) Coffee
Answer: A
163.       The ratio of width of our National Flag to its length is:
(A) 3:5
(B) 2:4
(C) 2:3
(D) 3:4
Answer: C
164.       Adult suffrage’ means
(A)  All adults have right to vote
(B) Adult have a duty to serve the nation
(C) Duty of the Adult to look after their children
(D)  All adult have equality right
Answer: A
165.       Constituent Assembly adopted the constitution on
(A) 26th Jan 1950
(B) 26th Nov 1949
(C) 25th Aug 1948
(D) 29th Sep 1949
Answer: B

166.       Which among the following is most appropriate to indicates the nature of Indian Constitution
(A) Unitary
(B) Federal
(C) Federal with unitary Tendency
(D) Unitary with Federal Tendency
Answer: C
167.       …………… is a criterion to decide ‘Minority’ status.
(A) Caste
(B) Race
(C) Economic Status
(D) Language
Answer: D
168.       ………………administers oath of office to Governor
(A)  President of India
(B)  Attorney General
(C)  Advocate General
(D) Chief Justice of the High Court
Answer: D
169.       Child Welfare Committees (CWC) are established under …………
(A) Juvenile Justice Act
(B) Child Welfare Act
(C) Factories Act
(D) Child Labour Prohibition Act
Answer: A
170.    Article 43 requires the state to secure by suitable legislation, .............. to all workers.
(A) Minimum wages
(B) Statutory minimum wages
(C) Fair wages
(D) Living wages
Answer: D


0 comments:

Post a Comment