Saturday, 4 February 2017

Computer GK Questions and Answers - Set 42

1.       Which of the following is not an input device?
(A) Microphone
(B) Keyboard
(C) Joystick
(D) Monitor
Answer: D
2.       Which of the following is not the characteristic of a computer?
(A) computer is an electrical machine
(B) computer cannot think at its own
(C) computer processes information error free
(D) computer can hold data for any length of time
Answer: A
3.       ICT Stands for
(A) International Communication Technology
(B) Intera Common Terminology
(C) Information and Communication Technology
(D) Inter Connected Terminals
Answer: C
4.       The acronym FTP stands for
(A) File Transfer Protocol
(B) Fast Transfer Protocol
(C) File Tracking Protocol
(D) File Transfer Procedure
Answer: A
5.       CSS stands for
(A) Cascading Style Sheets
(B) Collecting Style Sheets
(C) Comparative Style Sheets
(D) Comprehensive Style Sheets
Answer: A
6.       The term DNS stands for
(A) Domain Name System
(B) Defense Nuclear System
(C) Downloadable New Software
(D) Dependent Name Server
Answer: A
7.       Errors in computer programmes are called
(A) Follies
(B) Mistakes
(C) Bugs
(D) Spam
Answer: C
8.       HTML is basically used to design
(A) Web-site
(B) Graphics
(C) Tables and Frames
(D) Web-page
Answer: D
9.       Which of the following is open source software?
(A) MS Word
(B) Windows
(C) Mozilla Firefox
(D) Acrobat Reader
Answer: C
10.    Which of the following enables us to send the same letter to different persons in MS Word?
(A) Mail join
(B) Mail copy
(C) Mail insert
(D) Mail merge
Answer: D

0 comments:

Post a Comment