Friday, 3 February 2017

Computer GK Questions and Answers - Set 41

1.       When a computer is booting, BIOS is loaded to the memory by
(A) RAM           
(B) ROM
(C) CD-ROM
(D) TCP
Answer: B
2.       Which one of the following is not the same as the other three?
(A) MAC address
(B) Hardware address
(C) Physical address
(D) IP address
Answer: D
3.       Identify the IP address from the following:
(A) 300 .215.317 3
(B) 302.215@417.5
(C) 202.50.20.148
(D) 202-50-20-148
Answer: C
4.       WWWW, in computer parlance, stands for
(A) World Wide Web Worm
(B) World Wide Wildlife Web
(C) World Wide Women’s Web
(D) World Wide Women’s Week
Answer: A
5.       Which one of the following is not a search engine?
(A) Google
(B) Chrome
(C) Yahoo
(D) Bing
Answer: B
6.       Internal communication within institutions is done through
(A) LAN
(B) WAN
(C) EBB
(D) MMS
Answer: A
7.       Which of the following is a social network?
(A) amazon.com
(B) eBay
(C) gmail.com
(D) Twitter
Answer: D
8.       NMEICT stands for:
(A) National Mission on Education through ICT
(B) National Mission on E-governance through ICT
(C) National Mission on E-commerce through ICT
(D) National Mission on E-learning through ICT
Answer: A
9.       Which of the following is an instant messaging application?
(a) WhatsApp
(b) Google Talk
(c) Viber
Select the correct answer from the codes given below:
(A) (a) and (b) only
(B) (b) and (c) only
(C) (a) only
(D) (a), (b) and (c)
Answer: D
10.    In a Computer a byte generally consists of:
(A) 4 bits
(B) 8 bits
(C) 16 bits
(D) 10 bits
Answer: B

0 comments:

Post a Comment