Thursday, 22 September 2016

Computer GK Questions and Answers - Set 40

1.       GIF stands for
(A) Global Information Format           (B) Graphics Information Format
(C) Graphics Interchange File          (D) Graphics Interchange Format
Answer: D
2.       Which one of the following is not an Operating System ?
(A) IBM AIX                   (B) Linux
(C) Sun Solaris                        (D) Firefox
Answer: D
3.       Which of the following represents one billion characters?
(A) Terabyte      (B) Kilobyte
(C) Megabyte    (D) Gigabyte
Answer: D
Explanation:
One million=1,000,000
one billion=1,000,000,000=10003
1 byte may hold 1 character
1000 bytes=1 kilobyte
10002 bytes=1 megabyte
10003 bytes=1 gigabyte
4.       Which one of the following represents the binary equivalent of the decimal number 25?
(A) 11011          (B) 10101
(C) 01101          (D) 11001
Answer: D
5.       Encoding or scrambling data for transmission across a network is known as:
(A) Decryption              (B) Protection
(C) Detection                (D) Encryption
Answer: D

6.       Which is an instant messenger that is used for chatting?
(A) Google Talk            (B) AltaVista
(C) MAC                                    (D) Microsoft Office
Answer: A
7.       Which of the following is not an output device?
(A) Keyboard    (B) Printer
(C) Speaker      (D) Monitor
Answer: A
8.       Which of the following is not open source software?
(A) Apache HTTP server        (B) Internet explorer
(C) Fedora Linux                     (D) Open office
Answer: B
9.       Which one of the following is not a/an image/graphic file format?
(A) PNG             (B) GIF
(C) BMP                        (D) GUI
Answer: D
10.    The first Web Browser is
(A) Internet Explorer    (B) Netscape
(C) World Wide Web   (D) Firefox
Answer: C

Pages  37   38   39   40   41   42 

0 comments:

Post a Comment