Wednesday, 21 September 2016

Computer GK Questions and Answers - Set 39

1.       A compact disc provides …………… type of data access.
(A) Sequential              (B) Direct
(C) Both (A) and (B)    (D) None of these
Answer: C
2.       Query language comes under:
(A) Third generation                (B) Fourth generation
(C) Fifth generation                (D) None of these
Answer: B
3.       …………… is a type of processor architecture that utilize a small, highly optimized set of instructions.
(A) CISC            (B) RISC
(C) VISC            (D) LISC
Answer: B
4.       ALU works on the instructions and data held in the:
(A) Note book               (B) Copy pad
(C) Registers                (D) I/O devices
Answer: C
5.       One Gigabyte (GB) is equal to
(A) 1000 megabytes    (B) 2048 megabytes
(C) 2023 megabytes    (D) 1024 megabytes
Answer: D

6.       8 bits forms a
(A) byte              (B) nibble
(C) kilobyte       (D) None of the above
Answer: A
7.       Which is the largest unit of storage among the following ?
(A) Terabyte      (B) Megabyte
(C) Kilobyte       (D) Gigabyte
Answer: A
8.       The Internet ethical protocol is called
(A) net protocol            (B) netiquette
(C) net ethics                (D) net morality
Answer: B
Explanation:
The word netiquette is a combination of ’net’ (from internet) and ’etiquette’. It means respecting other users’ views and displaying common courtesy when posting your views to online discussion groups. Netiquette is the do's and don'ts of online communication.
9.       Commercial messages on the net are identified as
(A) Net ads                    (B) Internet commercials
(C) Webmercials          (D) Viral advertisements
Answer: C
10.    Manuel Castelle was the first to use the term
(A) Internet society      (B) Electronic society
(C) Network society     (D) Telematic society
Answer: C

Pages  37   38   39   40   41   42 

0 comments:

Post a Comment