Tuesday, 20 September 2016

Computer GK Questions and Answers - Set 38

1.       What is blog ?
(A) Online music
(B) Intranet
(C) A personal or corporate website in the form of an online journal
(D) A personal or corporate Google search
Answer: C
2.       Identify a web browser from the following
(A) Yahoo         (B) Internet Explorer
(C) Bing             (D) DuckDuckGo
Answer: B
3.       Information and Communication Technology includes
(A) On line learning                (B) Learning through the use of EDUSAT
(C) Web Based Learning       (D) All the above
Answer: D
4.       Which of the following is the appropriate format of URL of e-mail?
(A) www_mail.com                  (B) www@mail.com
(C) WWW@mail.com              (D) www.mail.com
Answer: B
5.       Which is not online Indian Matrimonial website ?
(A) www.jeevansathi.com      (B) www.bharatmatrimony.com
(C) www.shaadi.com              (D) www.u.k.singlemuslim.com
 Answer: D

6.       The site that played a major role during the terrorist attack on Mumbai (26/11) in 2008 was
(A) Orkut                        (B) Facebook
(C) Amazon.com          (D) Twitter
Answer: A
7.       A complete electronic circuit with transistors and other electronic components on a small silicon chip is called a(n) ………………
(A) workstation             (B) CPU
(C) magnetic disk        (D) integrated circuit
Answer: D
8.       To access properties of an object, the mouse technique to use is:
(A) right-clicking          (B) shift-clicking
(C) dragging                 (D) dropping
Answer: A
9.       Which is not a social networking site?
(A) Google Plus           (B) Wink
(C) LinkedIn                 (D) Buzz
Answer: B
10.    Which of the following is a wrong direction to guard against a ‘Phishing’ attack?
(A) Log on to a site by typing the proper URL in the address bar
(B) Ensure that the URL of the login page starts with http:// and not https://
(C) Give user id and password only at authenticated login page
(D) Look for the lock sign/icon and verisign certificate
Answer: B

Pages  37   38   39   40   41   42 

0 comments:

Post a Comment