Monday, 19 September 2016

Computer GK Questions and Answers - Set 37

1.       All of the followings are included in removable media except ………….
(A) CD-ROMs   (B) Diskette
(C) DVDs          (D) Hard Disk Drive
Answer: D
2.       The file extension of MS-Word document in Office 2007 is .................
(A) .pdf               (B) .doc
(C) .docx            (D) .txt
Answer: C
3.       .............. is a protocol used by e-mail clients to download e-mails to your computer.
(A) TCP                         (B) FTP
(C) SMTP          (D) POP
Answer: D
4.       A process used by large retailers to study trends
(A) data selection                    (B) data mining
(C) both (A) and (B)                 (D) None of the above
Answer: B
5.       Microcomputer hardware consists of three basic categories of physical equipment …….…….
(A) keyboard, monitor, hard drive
(B) system unit, input/output, memory
(C) system unit, input/output, secondary storage
(D) system unit, primary storage, secondary storage
Answer: B

6.       Periodically adding, changing and deleting file records is called file …………..
(A) updating                 (B) upgrading
(C) restructuring          (D) renewing
Answer: A
7.       Computer Virus is a
(A) Hardware                (B) Bacteria
(C) Software                 (D) None of these
Answer: C
8.       Which one of the following is correct ?
(A) (17)10 = (17)16
(B) (17)10 = (17)8
(C) (17)10 = (10111)2
(D) (17)10 = (10001)2
Answer: D
9.       The fastest memory in a computer system is:
(A) ROM            (B) RAM
(C) Cache         (D) Hard disk
Answer: C
10.    Which was the first company to launch mobile phone services in India ?
(A) Essar           (B) BPL
(C) Hutchison (D) Airtel
Answer: B


0 comments:

Post a Comment