Saturday, 17 September 2016

Computer GK Questions and Answers - Set 35

1.       Which of the following is type of LAN ?
(A) Ethernet      (B) Token Ring
(C) FDDI            (D) All of the above
Answer: D
2.       Which one of the following is not a computer language?
(A) Java             (B) COBOL
(C) ASP             (D) LOTUS
Answer: D
3.       Which of the following refers to a small local network?
(A) LAN             (B) WAN
(C) MAN                        (D) SLN
Answer: A
4.       ATM means?
(A) Any Time Money                           (B) Automatic Tele Money
(C) Automatic Teller Machine           (D) Any Time Marketing
Answer: C
5.       In cyber crimes,
(A) The computer is a tool      (B) The computer is a target
(C) Both (A) and (B)                (D) Neither (A) nor (B)
Answer: C

6.       Which of the following is not an operating system?
(A) Linux                       (B) Mozilla
(C) Macintosh              (D) Windows
Answer: B
7.       ROM Stands for
(A) Range Of Motion               (B) Read On Memory
(C) Read Only Memory           (D) None of these
Answer: C
8.       To make the number pad act as directional arrows, you press the ………….. key.
(A) num lock     (B) caps lock
(C) arrow lock   (D) alt
Answer: A
9.       A …………….. can make it easier to play games.
(A) mouse         (B) joystick
(C) keyboard     (D) pen
Answer: B
10.    Corel Draw is a popular
(A) Illustration programme     (B) Programming language
(C) Text programme                (D) None of the above
Answer: A


0 comments:

Post a Comment