Thursday, 15 September 2016

Computer GK Questions and Answers - Set 33

1.       A ………… is an example of an input device.
(A) keyboard     (B) monitor
(C) Mouse         (D) central processing unit
Answer: A, C
2.       1 GB is equal to
(A) 230 bits         (B) 230 bytes
(C) 220 bits         (D) 220 bytes
Answer: B
3.       Yahoo was developed by:
(A) Dennis Ritchie and Ken Thompson
(B) Vint Cerf and Robert Kahn
(C) David Filo and Jerry Yang
(D) Steve Case and Jeff Bezos
Answer: C
4.       ALU stands for
(A) American Logic Unit         (B) Alternate Local Unit
(C) Alternating Logic Unit      (D) Arithmetic Logic Unit
Answer: D
5.       A Personal Computer uses a number of chips mounted on a circuit board called
(A) Microprocessor                  (B) System Board
(C) Daughter Board                (D) Mother Board
Answer: D

6.       This type of software is designed for users who want to customize the programs they use.
(A) freeware                  (B) open-source software
(C) shareware              (D) None of these
Answer: B
7.       A group of 8 bits is known as a ………….
(A) byte                          (B) kilobyte
(C) binary digit             (D) None these
Answer: A
8.       A program that runs in parts on several computers is said to be ……………..
(A) delegated                (B) spread
(C) distributed              (D) real time
Answer: C
9.       Various applications and documents are represented on the Windows desktop by …………
(A) Symbols                  (B) Labels
(C) Graphs                    (D) Icons
Answer: D
10.    All the deleted files go to …………..
(A) Recycle Bin                        (B) Task Bar
(C) Tool Bar                  (D) My Computer
Answer: A


0 comments:

Post a Comment