Wednesday, 14 September 2016

Computer GK Questions and Answers - Set 32

1.       Which one of the following is not an Internet Service Provider (ISP) ?
(A) MTNL                       (B) BSNL
(C) ERNET India         (D) Infotech India Ltd.
Answer: D
2.       The hexadecimal number system consists of the symbols
(A) 0 – 7                         (B) 0 – 9 , A – F
(C) 0 – 7, A – F             (D) None of these
Answer: B
3.       The binary equivalent of (–15)10 is (2’s complement system is used)
(A) 11110001               (B) 11110000
(C) 10001111               (D) None of these
Answer: A
4.       Holding the mouse button down while moving an object or text is known as …………
(A) moving        (B) dragging
(C) dropping     (D) highlighting
Answer: B
5.       What is the intersection of a column and a row on a worksheet called ?
(A) Column       (B) Value
(C) Address      (D) Cell
Answer: D

6.       Which of the following is READ only disc ?
(A) DVD-R        (B) DVD-ROM
(C) DVDRW      (D) CD-R
Answer: B
7.       Which of the following is not a computer language?
(A) High Level Language      (B) Machine Language
(C) Low Level Language       (D) Medium Level Language
Answer: D
8.       bit stands for
(A) binary information term    (B) binary digit
(C) binary tree                          (D) Bivariate Theory
Answer: B
9.       What is the difference between a CD-ROM and a CD-RW?
(A) just two different terms used by different manufacturers
(B) A CD-ROM can be written to and a CD-RW cannot
(C) A CD-RW can be written to but a CD-ROM can only be read from
(D) A CD-ROM holds more Information than a CD-RW
Answer: C
10.    An output device that lets you see what the computer is doing ……………
(A) a disk drive             (B) monitor-screen
(C) shift key                  (D) printer
Answer: B


0 comments:

Post a Comment