Tuesday, 13 September 2016

Computer GK Questions and Answers - Set 31

1.       One kilobyte (KB) is equal to
(A) 1000 bytes              (B) 1024 bytes
(C) 1024 bits                 (D) 1023 bytes
Answer: B
2.       One megabyte (MB) is equal to
(A) 1023 kilobytes        (B) 1000 bytes
(C) 100 kilobytes          (D) 1024 kilobytes
Answer: D
3.       Bit in short for ……………
(A) binary system         (B) digital byte
(C) binary digit                         (D) binary unit
Answer: C
4.       Powerful key that lets you exit a program when pushed …………….
(A) arrow keys              (B) space bar
(C) escape key             (D) return key
Answer: C
5.       A command that takes what has been typed into the computer and can be seen on the screen and sends it to the printer for output on paper.
(A) print             (B) return
(C) jump                        (D) None of these
Answer: A

6.       Which of the following describes the characteristic features of SRAM ?
(A) Cheap but slow
(B) More consumption of power and much costly
(C) Based on transistor - capacitor combination
(D) Low consumption of power
Answer: D
7.       Free of cost repair of software bug available at Internet is called …………….
(A) Version       (B) Ad-on
(C) Tutorial        (D) Patch
Answer: D
8.       A computer cannot "boot" if it does not have the …………..
(A) Compiler                             (B) Loader
(C) Operating System             (D) Assembler
Answer: C
9.       A compiler is used to convert the following to object code which can be executed
(A) High-level language         (B) Low-level language
(C) Assembly language         (D) Natural language
Answer: A
10.    Which one of the following is not a linear data structure ?
(A) Array            (B) Binary Tree
(C) Queue         (D) Stack
Answer: B


0 comments:

Post a Comment