Thursday, 8 September 2016

Computer GK Questions and Answers - Set 30

1.       Which Command is used to reboot the computer ?
(A) Ctrl+Shift+Del        (B) Ctrl+Del+End
(C) Ctrl+Alt+Del           (D) Both (A) and (C)
Answer: C
2.       The blinking symbol on the computer screen:
(A) Mouse         (B) Cursor
(C) Character   (D) Blinker
Answer: B
3.       During the ………… portion of the Information Processing Cycle, the computer acquires data from some source.
(A) processing              (B) storage
(C) input                                    (D) output
Answer: C
4.       The ………… tells the computer how to use its components.
(A) utility                                    (B) network
(C) operating system   (D) mother board
Answer: C
5.       A …………. shares hardware, Software, and data among authorized users.
(A) network       (B) protocol
(C) hyperlink    (D) transmitter
Answer: A

6.       Computer programs are written in a high level programming language; however, the human-readable version of a program is called ………….
(A) cache                      (B) Instruction set
(C) source code           (D) word size
Answer: C
7.       In word processing, an efficient way to move the 3rd paragraph to place it after the 5th paragraph is ……………
(A) copy and paste                  (B) copy, cut and paste
(C) cut, copy and paste          (D) cut and paste
Answer: D
8.       The Software tools that enable a user to interact with a Computer for specific purposes are known as ……………
(A) Hardware                (B) Networked Software
(C) Shareware             (D) Applications
Answer: D
9.       Software for organizing storage and retrieval of information is ………..
(A) operating system               (B) database
(C) database program             (D) data warehouse
Answer: D
10.    WWW means …………..
(A) World Wide Wonder         (B) World Wide Wizard
(C) World Wide Web               (D) Wide World Web
Answer: C


0 comments:

Post a Comment