Wednesday, 7 September 2016

Computer GK Questions and Answers - Set 29

1.       '.MOV' extension refers to:
(A) Word file     (B) Text file
(C) Image file    (D) Movie file
Answer: D
2.       ………….. can make it easier to play games.
(A) Joystick                   (B) Mouse
(C) Keyboard                (D) Light Pen
Answer: A
3.       While sending an e-mail, the line describes the contents of the message:
(A) subject         (B) to
(C) contents      (D) cc
Answer: A
4.       A pre-designed document that already had coordinating fonts, a layout, and a background:
(A) guide           (B) model
(C) ruler             (D) template
Answer: D
5.       '.INI' extension refers to:
(A) Image file    (B) System file
(C) Movie file    (D) Word file
Answer: B

6.       Which one of the following software applications would be the most appropriate for performing numerical and statistical calculations ?
(A) Database                            (B) Document processor
(C) Graphics package             (D) Spreadsheet
Answer: D
7.       In order to save an existing document with a different name you need to …………
(A) Retype the document and give it a different name
(B) Use the Save as... command
(C) Copy and paste the original document to a new document and then save
(D) Use Windows Explorer to copy the document to a different location and then rename it
Answer: B
8.       LAN stands for
(A) Local And National           (B) Local Area Network
(C) Large Area Network          (D) Live Area Network
Answer: B
9.       Select the odd term out?
(A) Windows     (B) Linux
(C) Unix             (D) Internet
Answer: D
10.    What is the full form of WWW in Internet ?
(A) World Wide Web               (B) World Wide Word
(C) World Wide Wood             (D) None of these
Answer: A


0 comments:

Post a Comment