Tuesday, 6 September 2016

Computer GK Questions and Answers - Set 28

1.       ………….. may be included in other folder while making hierarchical structure folder.
(A) Mini folder              (B) Tiered folder
(C) Sub-folder              (D) Object
Answer: C
2.       Which is the most important item in a client-server network?
(A) client            (B) hub
(C) switch          (D) server
Answer: D
3.       A parallel port is most often used by
(A) Mouse         (B) Monitor
(C) Printer         (D) Keyboard
Answer: C
4.       Blue tooth technology allows:
(A) Landline phone to mobile phone communication
(B) Wireless communication between equipments
(C) Signal transmission on mobile phones only
(D) Satellite television communication
Answer: B
5.       Which of the following is(are) an example of storage devices?
(A) Tapes                      (B) DVDs
(C) Magnetic disks      (D) All of these
Answer: D

6.       IC chips used in computers are made of
(A) Silicon         (B) Chromium
(C) Lead            (D) Silver
Answer: A
7.       Which of the following is not an example of Operating System ?
(A) Microsoft Office     (B) Windows Vista
(C) Unix                         (D) Ubuntu Linux
Answer: A
8.       Which supercomputer is developed by the Indian Scientists ?
(A) Sequoia      (B) Param
(C) Mira             (D) Jaguar
Answer: B
9.       The modern keyboard typically has ………… Function keys.
(A) 8       (B) 10
(C) 12     (D) 14
Answer: C
10.    Which one of the following is not a search engine?
(A) Bing             (B) Google
(C) Yahoo         (D) Windows
Answer: D


0 comments:

Post a Comment