Sunday, 4 September 2016

Computer GK Questions and Answers - Set 26

1.       Which of the following places the common data elements in order from smallest to largest ?
(A) Character, file, record, field, database
(B) Character, Record, field, file, database
(C) Character, field, record, file, database
(D) Bit, byte, character, record, field, file, database
Answer: C
2.       When you make graph and picture in document, then your Computer holds the data in …………..
(A) Restore file             (B) Backup drive
(C) Clipboard                (D) Memory
Answer: D
3.       Saving a file from the Internet onto your computer is called …………….
(A) downloading          (B) uploading
(C) transferring                        (D) All of these
Answer: A
4.       What happens when you press Ctrl + V Key ?
(A) A Capital V letter is typed into your document at the Cursor point
(B) The selected item is pasted from the clipboard
(C) The selected item is pasted to the clipboard
(D) The selected drawing objects are distributed vertically on the page
Answer: B
5.       When you turn on the computer, the boot routine will perform this test.
(A) Ram test                  (B) disk drive test
(C) memory test            (D) power-on-self-test
Answer: D

6.       When you save to this, your data will remain intact even when the computer is turned off.
(A) RAM                                                            (B) motherboard
(C) secondary storage device           (D) primary storage device
Answer: C
7.       For creating a document, you use ………….. command at File Menu.
(A) Open           (B) Close
(C) New             (D) Save
Answer: C
8.       1 GB is equal to
(A) 10000 KB                (B) 1073741824 KB
(C) 1048576 KB           (D) 100000 KB
Answer: C
9.       Computer virus is
(A) A micro organism
(B) A useful computer component
(C) Electro magnetic waves entering the computer from internet
(D) A programme
Answer: D
10.    A(n) ……………… contains commands that can be selected.
(A) pointer         (B) menu
(C) icon             (D) button
Answer: C


0 comments:

Post a Comment