Saturday, 3 September 2016

Computer GK Questions and Answers - Set 25

1.       Animation effects in modern movies are often created with ……….. programs.
(A) CGI              (B) CAD
(C) JPG             (D) IGF
Answer: A
2.       The text code originally used in personal computer.
(A) EBCDIC      (B) ASCII
(C) Unicode      (D) None of these
Answer: B
3.       Blueprints are usually created using ………… software.
(A) draw             (B) paint
(C) CAD                        (D) None of these
Answer: C
4.       Personal computers can be connected together to form a …………..
(A) enterprise   (B) supercomputer
(C) network       (D) server
Answer: C
5.       What is the storage area for email messages called?
(A) folder           (B) directory
(C) mailbox       (D) hard disk
Answer: C

6.       In a spreadsheet, a ………… is a number you will use in a calculation.
(A) label             (B) cell
(C) field             (D) value
Answer: D
7.       The most important or powerful computer in a typical network.
(A) desktop       (B) client
(C) server          (D) None of these
Answer: C
8.       A desktop Computer is also known as a …………..
(A) Note Book               (B) PC
(C) Laptop                     (D) Mainframe
Answer: B
9.       There are ……….. bits in one byte.
(A) 4       (B) 8
(C) 12     (D) 32
Answer: B
10.    The main component of a desktop PC is the ………….. which houses the computer’s critical parts.
(A) system case           (B) memory
(C) keyboard                 (D) processor
Answer: A


0 comments:

Post a Comment