Friday, 2 September 2016

Computer GK Questions and Answers - Set 24

1.       A set of instructions telling the computer what to do is called ………….
(A) mentor         (B) instruction
(C) compiler      (D) program
Answer: D
2.       Softcopy is the intangible output, so then what is hardcopy ?
(A) The physical parts of the computer
(B) The printed parts of the computer
(C) The printed output
(D) The physical output devices
Answer: C
3.       Data warehouse is:
(A) a godown
(B) a shop selling computers
(C) a showroom
(D) a system where data on customers is stored
Answer: D
4.       The simultaneous processing of two or more programs by multiple processors is ………….
(A) multiprogramming (B) multitasking
(C) Multiprocessing     (D) None of these
Answer: C
5.       What type of device is a computer printer?
(A) Input                        (B) Output
(C) Software     (D) Storage
Answer: B

6.       'OS' in computer system means ?
(A) Open System                     (B) Open Software
(C) Operating System             (D) All of these
Answer: C
7.       Inventer of Email system ?
(A) Alan Turing                        (B) Zuckerburg
(C) Vint Cerf                 (D) Ray Tomilson
Answer: D
8.       What is the name of the program that controls the computer ?
(A) The Operating System     (B) An Application Program
(C) A Browser                           (D) The File Manager
Answer: A
9.       A tape drive offers …………. access to data.
(A) random        (B) sporadic
(C) sequential  (D) None of these
Answer: C
10.    …………. are often delivered to a PC through an email attachment and are often designed to do harm.
(A) Viruses        (B) Spam
(C) Portals         (D) Email messages
Answer: A


0 comments:

Post a Comment