Thursday, 1 September 2016

Computer GK Questions and Answers - Set 23

1.       Which access method is used for obtaining a record from a cassette tape?
(A) Sequential              (B) Direct
(C) Random                  (D) None of these
Answer: A
2.       ASCII stands for:
(A) American Security Code for Information Interchange
(B) American Standard Code for Information Interchange
(C) American Scientific Code for Interchanging Information
(D) American Standard Code for Interchanging Information
Answer: B
3.       The speed of clock frequency of a micro-processor is measured in …………..
(A) hertz                        (B) baud rate
(C) CPS             (D) bits
Answer: A
4.       Normally which of the following is costlier ?
(A) Server                                  (B) Main frame computer
(C) Personal computer           (D) Laptop computer
Answer: B
5.       E-mail addresses separate the user name from the ISP using the symbol:
(A) &       (B) @
(C) %      (D) *
Answer: B

6.       Which of the following statements best describes the batch method of input ?
(A) Data is processed as soon as it is input
(B) Data is input at the time it is collected
(C) Data is collected in the form of source documents, placed into groups, and then input to the computer
(D) Source documents are not used
Answer: C
7.       Coded entries which are used to gain access to a computer system are called …………..
(A) Entry codes                        (B) Passwords
(C) security commands          (D) code words
Answer: B
8.       The term used to define all input and output devices in a computer system is …………..
(A) Monitor                    (B) Software
(C) Shared resources             (D) Hardware
Answer: D
9.       …………… represents raw facts, whereas …………… is data made meaningful.
(A) Information, reporting       (B) Data, information
(C) Information, bits                (D) Records, bytes
Answer: B
10.    Passwords enable users to:
(A) get into the system quickly          (B) make efficient use of time
(C) retain confidentiality of files        (D) simplify file structures
Answer: C


0 comments:

Post a Comment