Wednesday, 31 August 2016

Computer GK Questions and Answers - Set 22

1.       What is a blog ?
(A) Online music
(B) Internet
(C) is a website, where you write stuff on an ongoing basis.
(D) A personal or corporate Google search
Answer: C
2.       Computers use the number system to store data and perform calculations.
(A) binary          (B) octal
(C) decimal       (D) hexadecimal
Answer: A
3.       The pattern of printed lines on most products is called …………..
(A) prices           (B) OCR
(C) scanners    (D) barcodes
Answer: D
4.       In MlCR, C stands for:
(A) Code            (B) Color
(C) Computer   (D) Character
Answer: D
5.       When a key is pressed on the keyboard, which standard is used for converting the keystroke into corresponding bits?
(A) ANSI            (B) EBCDIC
(C) ASCII           (D) ISO
Answer: A

6.       Information Technology Act was enacted on ………………
(A) 19 January 2001               (B) 30 June 2001
(C) 9 June 2000                       (D) 15 July 1999
Answer: C
7.       CLASS is the acronym for
(A) Computer, Language and School Studies
(B) Computer, Literacy and Studies in Schools
(C) Computer, Language and Secondary Schools
(D) Computer, Learning and School Studies
Answer: B
8.       SITE stands for
(A) Satellite Instructional Technology and Engineering
(B) State Institute of Teacher Education
(C) Satellite Instructional Television Experiment
(D) State Institute of Technology and Engineering
Answer: C
9.       Which technology is used in Compact disks?
(A) Electrical                 (B) Mechanical
(C) Electromagnetic    (D) Laser
Answer: D
10.    The programs which are as permanent as hardware and stored in ROM is known as:
(A) Software     (B) Firmware
(C) Algorithm    (D) ROMware
Answer: B


0 comments:

Post a Comment