Tuesday, 30 August 2016

Computer GK Questions and Answers - Set 21

1.       It is easier to change the name of file using …………… process.
(A) Transforming         (B) Christening
(C) Renaming              (D) None of these
Answer: C
2.       Super computer developed by Indian scientists?
(A) Param          (B) Cray I
(C) Blue Gene  (D) IBM Sequoia
Answer: A
3.       A ………. is an electronic device that process data, converting it into information.
(A) computer                 (B) processor
(C) case                         (D) stylus
Answer: A
4.       MOOC stands for
(A) Media Online Open Course
(B) Massachusetts Open Online Course
(C) Massive Open Online Course
(D) Myrind Open Online Course
Answer: C
5.       Binary equivalent of decimal number 35 is
(A) 100011        (B) 110001
(C) 110101        (D) 101011
Answer: A

6.       gif, jpg, bmp, png are used as extensions for files which store
(A) Audio data  (B) Image data
(C) Video data  (D) Text data
Answer: B
7.       Symbols A-F are used in which one of the following?
(A) Binary number system                 (B) Decimal number system
(C) Hexadecimal number system     (D) Octal number system
Answer: C
8.       What is the name for the process that is used to convert a series of instructions, or program, written in a high-level language into instructions (or a program) that can be run on a computer ?
(B) Assembling                        (B) Compiling
(C) Translating             (D) Uploading
Answer: B
9.       GPS is a system that helps in locating positions with the help of :
(A) Microwaves                        (B) Satellites
(C) Police intelligence            (D) Wireless communication
Answer: B
10.    .dat is a :
(A) word file      (B) deleted file
(C) data file       (D) driver file
Answer: C


0 comments:

Post a Comment