Thursday, 18 August 2016

Computer GK Questions and Answers - Set 20

1.       A kiosk offers …………..
(A) Digital Certificate   (B) Touch Screen Application
(C) Internet Services   (D) None of these
Answer: C
2.       The scientist who developed the idea of the WWW is
(A) James Gosling                   (B) Tim Berns Lee
(C) Andrew Tannenbaum      (D) Linus Torvalds
Answer: B
3.       A Laser printer is:
(A) an input device      (B) an output device
(C) both (A) and (B)     (D) None of these
Answer: B
4.       Only ……………. program(s) become(s) active even though we can open many programs at a time.
(A) four              (B) three
(C) two               (D) one
Answer: D
5.       When the margins on both sides are straight and equal, then there is …………. in document.
(A) full justification      (B) full alignment
(C) left justification      (D) right justification
Answer: A

6.       All of the followings are included in typical Computer programming language which are in use currently Except
(A) C++                          (B) Java
(C) Visual Basic NET  (D) Machine language
Answer: D
7.       The …………. tells the computer how to use its components.
(A) utility                                                (B) network
(C) application program          (D) operating system
Answer: D
8.       Files deleted from the hard disk are sent to the ……………
(A) recycle Bin             (B) floppy disk
(C) clipboard                 (D) motherboard
Answer: A
9.       A …………… is a named set of characters that have the same characteristics.
(A) type face     (B) type style
(C) font              (D) None of these
Answer: C
10.    The ability of an OS to run more than one application at a time is called ……………..
(A) multitasking                        (B) object-oriented programming
(C) multi-user computing       (D) time-sharing
Answer: A


0 comments:

Post a Comment