Wednesday, 17 August 2016

Computer GK Questions and Answers - Set 19

1.       A button that makes character either upper or lower case and numbers to symbols.
(A) monitor        (B) shift key
(C) icon             (D) mouse
Answer: B
2.       Programs designed specifically to address general purpose applications, special purpose applications are called …………..
(A) operating system               (B) system software
(C) application software         (D) management information systems
Answer: C
3.       A series of instructions that tells a computer what to do and how to do. It is called a …………
(A) program                   (B) command
(C) user response       (D) processor
Answer: A
4.       The communications device that allows the computer to access a network is called a ……………. card.
(A) modem        (B) video
(C) sound          (D) network
Answer: D
5.       …………….. is data that has been organized or presented in a meaningful fashion.
(A) A process    (B) Storage
(C) Software     (D) Information
Answer: D

6.       What is the storage capacity of a CD ROM?
(A) 700 MB                    (B) 500 MB
(C) 7000 MB                 (D) 4.7 GB
Answer: A
7.       What is the storage capacity of a DVD?
(A) 700 MB                    (B) 500 MB
(C) 7000 MB                 (D) 4.7 GB
Answer: D
8.       Education combined with entertainment is called ……………..
(A) Simulation              (B) CAI
(C) Edutainment          (D) Synchronization
Answer: C
9.       Pick out E-commerce application from the following
(A) DTP             (C) SQL
(C) Tally             (D) ATM
Answer: D
10.    Which of the following is not a browser program ?
(A) MOSAIC                              (B) Windows Explorer
(C) Internet Explorer               (D) Netscape Navigator.
Answer: B


0 comments:

Post a Comment