Tuesday, 16 August 2016

Computer GK Questions and Answers - Set 18

1.       TCP/IP is necessary if one is to connect to the
(A) Phone lines           (B) LAN
(C) Internet                   (D) a Server
Answer: C
2.       Each character on the keyboard of computer has an ASCII value which stands for
(A) American Stock Code for Information Interchange
(B) American Standard Code for Information Interchange
(C) African Standard Code for Information Interchange
(D) Adaptable Standard Code for Information Change
Answer: B
3.       UNIX, DOS and Windows are examples of:
(A) Application Programmes (B) Operating Systems
(C) Word Processing              (D) Commercial Computer Brands
Answer: B
4.       Which is not a search engine ?
(A) Microsoft     (B) Alta Vista
(C) Google        (D) Search Bug
Answer: A
5.       The presentation package and slides are usually presented by:
(A) Power Point                       (B) Excel
(C) MS Word                             (D) All the above
Answer: A

6.       What is the storage capacity of a single layered Blue Ray disc?
(A) 80 GB                      (B) 50 GB
(C) 10 GB                      (D) 25 GB
Answer: D
7.       What is the storage capacity of a dual layered Blue Ray disc?
(A) 80 GB                      (B) 50 GB
(C) 10 GB                      (D) 25 GB
Answer: B
8.       Pick the odd one ……………….
(A) Mouse         (B) Scanner
(C) Printer         (D) Keyboard
Answer: C
9.       Connections to the Internet using a phone line and a modem are called …………… connections.
(A) broadband              (B) dial-up
(C) digital                      (D) None of these
Answer: B
10.    Which type of memory holds only the program and data that the CPU is presently processing ?
(A) CMOS         (B) ROM
(C) RAM                        (D) ASCII
Answer: C


0 comments:

Post a Comment