Sunday, 14 August 2016

Computer GK Questions and Answers - Set 16

1.       Which of the following is the appropriate definition of Information Technology?
(A) Information Technology refers to the use of hardware and software for processing information
(B) Information Technology refers to the use of hardware and software for distribution of useful information
(C) Information Technology refers to the use of hardware and software for storage, retrieval, processing and distributing information of many kinds
(D) Information Technology refers to the use of principles of Physical sciences and Social sciences for processing of information of many kinds
Answer: C
2.       Which of the following statement is correct ?
(A) Virus improves the speed of processing information through computer
(B) Internet does not allow the virus to spread
(C) Virus is a part of software
(D) Virus is an operating system
Answer: C
3.       Which of the following is correct statement?
(A) Computers can be used for diagnosing the difficulty of a student in learning a subject
(B) Psychological testing can be done with the help of computer provided a software is available
(C) A set of instructions is called a programme
(D) All of the above
Answer: D
4.       = SUM(B1 : B8) is an example of a …………..
(A) function                  (B) formula
(C) cell address            (D) value
Answer: B
5.       A set of step-by-step procedures for accomplishing a task is known as a(n) …………
(A) algorithm                 (B) hardware program
(C) Software bug         (D) firmware program
Answer: A

6.       Which of the following is not true about RAM ?
(A) RAM is a temporary storage area
(B) RAM is the same as hard disk storage
(C) RAM is volatile
(D) Information stored in RAM is gone when you turn the Computer off
Answer: B
7.       Which of the following is not a function of the control unit ?
(A) Read Instructions              (B) Execute Instructions
(C) Interpret Instructions        (D) Direct Operations
Answer: D
8.       The main directory of a disk is called the …………. directory.
(A) root               (B) sub
(C) folder           (D) None of these
Answer: A
9.       The physical arrangement of elements on a page is referred to as a document's …………
(A) features       (B) format
(C) pagination  (D) None of these
Answer: B
10.    Compilers and translators are one form of …………
(A) ROM            (B) RAM
(C) hard disk     (D) Software
Answer: D


0 comments:

Post a Comment