Saturday, 13 August 2016

Computer GK Questions and Answers - Set 15

1.       Which of the following has the smallest storage capacity ?
(A) zip disk        (B) hard disk
(C) floppy disk  (D) data cartridge
Answer: C
2.       What type of devices are CDs or DVDs ?
(A) Input                        (B) Output
(C) Software     (D) Storage
Answer: D
3.       Why has RAM been named like this ?
(A) Because it is read and write memory
(B) Because it is volatile memory
(C) Because any of the locations in chip can directly be selected for storing and retrieving data and instructions.
(D) Because it is non-volatile memory
Answer: C
4.       What is the full form of URL ?
(A) Uniform Reverse Location          (B) Universal Resolution Location
(C) Uniform Resource Locator          (D) United Resource Locator
Answer: C
5.       In Excel, Charts are created using which option ?
(A) Chart Wizard          (B) Pivot Table
(C) Pie Chart                (D) Bar Chart
Answer: A

6.       Letters, numbers, and symbols found on a keyboard are ………..….
(A) Icon              (B) Screen
(C) Keys                        (D) Menu
Answer: C
7.       Which of the following statement is not correct?
(A) Computer is capable of processing only digital signal
(B) Computer is capable of analysing both quantitative and qualitative data
(C) Appropriate software is required for processing the data
(D) Computer is capable of processing digital as well as analog signals
Answer: A
8.       Which one of the following is different from other members ?
(A) Google        (B) Windows
(C) Linux           (D) Mac
Answer: A
9.       Where does a computer add and compare its data ?
(A) CPU             (B) Memory
(C) Hard disk    (D) Floppy disk
Answer: A
10.    Computers on an internet are identified by
(A) e-mail address       (B) street address
(C) IP address              (D) None of the above
Answer: C


0 comments:

Post a Comment