Friday, 12 August 2016

Computer GK Questions and Answers - Set 14

1.       If you do not want to select any Option after opening a menu then click menu title again or press ……………. key to close the menu.
(A) Shift             (B) Tab
(C) Escape        (D) F1
Answer: C
2.       The ………….. key will launch the Start button.
(A) esc               (B) shift
(C) ctrl                (D) Windows
Answer: D
3.       Line access and avoidance of collision are the main functions of
(A) the CPU                              (B) the monitor
(C) network protocols              (D) wide area networks
Answer: C
4.       In the hypermedia database, information bits are stored in the form of
(A) signals                    (B) cubes
(C) nodes                      (D) symbols
Answer: A
5.       Communications bandwidth that has the highest capacity and is used by microwave, cable and fibre optic lines is known as ………….
(A) hyper-link               (B) broadband
(C) bus width                (D) carrier wave
Answer: B

6.       An electronic bill board that has a short text or graphical advertising message is referred to as
(A) bulletin                    (B) strap
(C) bridge line              (D) banner
Answer: B
7.       Which type of memory holds the program to start up the computer ?
(A) ROM            (B) RAM
(C) Cache         (D) Static
Answer: A
8.       A program for viewing web pages is called …………..
(A) Word processor     (B) Spreadsheet
(C) Protocol                  (D) A browser
Answer: D
9.       The term used to describe the intangible instructions that tell the computer what to do is:
(A) hardware                (B) software
(C) storage                    (D) input/output
Answer: B
10.    A computer cannot perform which of the following ?
(A) Addition                  (B) Subtraction
(C) Bake a cake           (D) Division
Answer: C


0 comments:

Post a Comment