Wednesday, 10 August 2016

Computer GK Questions and Answers - Set 12

1.       The function of CPU is ……………
(A) to provide external storage of text
(B) to communicate with the operator
(C) to read, interpret and process the information and instruction
(D) to provide a hard copy
Answer: C
2.       What characteristic of read-only memory (ROM) makes it useful ?
(A) ROM information can be easily updated
(B) Data in ROM is nonvolatile, that is, it remains there even without electrical power
(C) ROM provides very large amounts of inexpensive data storage
(D) ROM chips are easily swapped between different brands of computers
Answer: B
3.       What type of resource is most likely to be a shared common resource in a computer network?
(A) keyboards               (B) speakers
(C) floppy disk drives (D) printers
Answer: D
4.       Which of the following peripheral devices displays information to a user ?
(A) Monitor                                            (B) Keyboard
(C) Secondary storage devices         (D) Secondary storage media
Answer: A
5.       The "desktop" of a computer refers to
(A) the visible screen                          (B) the area around the monitor
(C) the top of the mouse pad             (D) the inside of a folder
Answer: A

6.       …………… is the process of carrying out commands.
(A) Fetching                 (B) Storing
(C) Decoding                (D) Executing
Answer: D
7.       To "maximize" a window means to ……….....
(A) fill it to capacity                  (B) expand it to fit the desktop
(C) put only like files inside   (D) drag it to the Recycle Bin
Answer: B
8.       The "home page" of a web site is …………….
(A) the largest page     (B) the last page
(C) the first page          (D) the most colorful page
Answer: C
9.       A personal computer is
(A) MC               (B) SC
(C) YC               (D) PC
Answer: D
10.    Saving is the process of ………….
(A) copying a document from memory to a storage medium
(B) making changes to a document's existing content
(C) changing the appearance, or overall look, of a document
(D) developing a document by entering text using a keyboard
Answer: A


0 comments:

Post a Comment